Dny umění nevidomých - Výstava fotografií Hany Juříkové v Krnově

Publikováno 27.05.2024 10:01 Šváb Radek


Obrázek
Začíná: 12.06.2024 16:00
Končí: 26.06.2024
Kde: Domov pro seniory Krnov, Rooseveltova 2141/51, Krnov

Zveme Vás na výstavu fotografií slabozraké fotografky Hany Juříkové s názvem "Moravské Slovácko, dravci a šelmy", která se koná v rámci 30. ročníku festivalu Dny umění nevidomých.

Výstava bude zahájena vernisáží 12. 6. 2024 od 16:00 hodin.

Hana Juříková je absolventkou Konzervatoře a ladičské školy Jana Deyla v Praze ve hře na příčnou flétnu. V současné době žije v Přerově, kde také vyučuje na ZUŠ. 

"Fotografování se věnuji od roku 2016. Zaměřuji se na krajinu, vodopády, zvířata a ptáky. Fotografie ptáků je pro mě náročná disciplína, protože je hodně o rychlosti, postřehu i předvídání. Nicméně patří k mým oblíbeným tématům, protože díky tomu jsem schopna ptáky vůbec vidět. Fotoaparát je vlastně takový můj dalekohled. Moravské Slovácko, odkud fotografie výstavy pochází, je krásný kout jižní Moravy, který jsem objevila v roce 2018. Ráda se tam vracím na foto workshopy, které vede fotograf Radek Severa. Vracíme se stále na stejná místa, která jsou pokaždé jiná díky ročnímu období a aktuálnímu počasí." Hana Juříková

Záštitu nad festivalem v Moravskoslezském kraji převzal náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Mgr. et Mgr. Lukáš Curylo.

Výstava se koná za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Moravskoslezského kraje a Domova pro seniory Krnov.