Jak chutná Indie

Publikováno 19.10.2024 13:58 Odbočka Kyjov


Obrázek

Začátek prázdnin jsme odstartovali ochutnávkou indické kuchyně. Přijela k nám nevidomá redaktorka časopisu Zora, Daniela Thampy se svým manželem Eldi, který je indické národnosti a byli ověšeni taškami, ze kterých postupně vybalovali suroviny, ochucovadla a koření, některé indického původu a také nějaké, nám neznámé nádobí.
Naše domluva byla, že nám společně připraví malou ochutnávku indické kuchyně. Ale nakonec z toho bylo plnohodnotné, tříchodové menu pro 20 strávníků, nad kterým Daniela a Eldiho strávili téměř 4 hodiny. V mezičase Daniela nám popisovala, co a jak v kuchyni připravují, mezi námi kolovalo cizokrajné koření, nádobí. Bylo to fajn odpoledne, kdy jsme poznali něco nového z indické kuchyně – první chod  Avel, druhý byla placka Putta, příloha ke směsi cizrny a zeleniny, a třetí chod byl Kurma. I když díky přípravě pokrmů byla beseda celkem dlouhá, zájem účastníků o něco neobvyklého setrval a spokojenost jak s výkladem, tak chutí byla vynikající.


Obrázky