Klub vaření - francouzské crepes na slaný i sladký způsob

Publikováno 16.05.2024 13:31 Odbočka Zlín


Obrázek

Na posledním klubu vaření jsme si připravili vyhlášenou francouzskou specialitu - crepes. 

Slaná varianta - náplň ze špenátu a sýra ricotta, posypané parmazánem a zapečené v troubě

Sladká varianta - domácí marmelády (meruňková, borůvková, višně v čokoládě), šlehačka a rozpuštěná čokoláda

Při vaření jsme si v rámci zlepšování sebeobsluhy procvičili odměřování potravin, bezpečné zacházení s ostrými kuchyňskými nástroji - nožem, škrabkou a struhadlem, a také bezpečnost při pečení v troubě a servírování a stolování.


Obrázky

Příprava těsta Příprava těsta
Příprava těsta Příprava těsta
Příprava těsta Příprava těsta
Smažení palačinek na sporáku Smažení palačinek na sporáku
Zapečené palačinky na plechu Zapečené palačinky na plechu
Společný oběd Společný oběd