Květnové setkání IT klubu ve Vsetíně

Publikováno 24.05.2024 10:28 Odbočka Vsetín


Obrázek

Dne 15.5.2024 proběhlo další setkání uživatelů služeb rámci oblíbeného IT klubu ve Vsetíně. Uživatelé opět projevili velký zájem o tento druh aktivity, kde si mohou procvičovat dovednosti v užívání speciální ozvučené techniky a naučí se vždy něco nového.

Probírala se témata práce s aplikací Mapy.cz, byly popsány možnosti haptických map. Dále byly předány informace o možnosti nechat si vygenerovat itinerář trasy (navigace SONS).

Někteří uživatelé diskutovali na téma map od společnosti Google a postupně sdělovali své zkušenosti a poznatky v praxi. Ostatní uživatelé hovořili o aplikaci pro zrakově postižené osoby BlindSquare. Každý uživatel služby měl jiné zkušenosti s uvedeným, což bylo pro ostatní velmi zajímavé. Někteří uživatelé se teprve seznamovali s aplikacemi a získávali zajímavé poznatky od lektorů i ostatních uživatelů služby.

IT klub se stále setkává s pozitivními ohlasy uživatelů, kteří se již nyní těší na další setkání v měsíci červnu.

Ti, kteří měli zájem o vyzkoušení navigací v mobilním telefonu i v terénu, šli s lektory pomůcek do okolí pracoviště směrem k novému vlakovému nádraží, kde se seznámili s novými prostory nádraží i dalšími místy.

IT klub se setkává se stále vyšším počtem uživatelů, což nás velmi těší.


Obrázky