Pozvánka na vernisáž výstavy slabozraké grafičky Markéty Eviákové

Publikováno 03.07.2019 14:04 Odbočka Šumperk


Obrázek
Začíná: 23.07.2019 17:30
Končí: 23.07.2019 19:00
Kde:

 

 

 

 

 

POZVÁNKA NA VERNISÁŽ SLABOZRAKÉ GRAFIČKY MARKÉTY EVIÁKOVÉ

 

Markéta Evjáková, slabozraká grafička, jejíž tvorba je plná zářivých barev i geometrických tvarů, ve kterých se odráží radost a pozitivní myšlení, přestaví svou tvorbu na vernisáži v úterý 23. července 2019 v 17,30 hodin v Informační centru Šumperk. 

Mgr. Markéta Evjáková se narodila ve Vsetíně, nyní působí v Brně. Jedenáct let navštěvovala Základní uměleckou školu, různé výtvarné kroužky a účastnila se výtvarných soutěží. Na Gymnáziu maturovala z výtvarné výchovy na téma Valašská architektura. S grafickými programy se poprvé setkala na gymnáziu. Kvůli zrakové vadě nemohla studovat výtvarný obor, a tak vystudovala informační výchovu a český jazyk na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Po dokončení studia začala pracovat jako grafička v Deníku.

Dříve malovala barvami, kreslila rudkou i uhlem. Nejraději kreslila portréty. Od roku 2005 nejvíc kreslí na počítači, na kterém může pracovat díky zvětšení. Nemaluje žádnou nestandardní pomůckou, ale běžnou počítačovou myší v grafických programech.

Vernisáž proběhne v  rámci 25. ročníku festivalu Dny umění nevidomých na Moravě a připravujeme ji ve spolupráci s Informačním centrem města Šumperk, Městem Šumperk a Olomouckým krajem.