Prezentovali jsme se na Veletrhu poskytovatelů sociálních služeb v Šumperku

Publikováno 24.10.2022 14:18 Odbočka Šumperk


Obrázek

 

PREZENTOVALI JSME SE NA VELETRHU POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ŠUMPERKU

 

        Po dlouhých čtyřech letech se znovu uskutečnil tradiční veletrh sociálních služeb v Šumperku. Úterý 13. září bylo ve znamení velmi příznivého počasí, které se bohudík umoudřilo pouze na tento jediný den.

         Náš stánek SONS jsme mohli spatřit na obvyklém místě, tedy na samém rohu Hlavní třídy naproti Grandu. Procházející lidé se tak mohli blíže dozvědět o našich službách, obdivovali zcela nové kompenzační pomůcky od firmy Spektra, mluvící hrnec, a nebo si dali vynikající kávu z našeho pressovaru s ještě lahodnějšími sušenkami, které napekla paní Eva Hubačová. Nechyběla prezentace výrobků našich uživatelů, nejrůznější hry pro nevidomé, ani časopisy pro slabozraké. Zejména mladí lidé se mohli na okamžik vcítit do světa nevidomých a vyzkoušet si chůzi s bílou holí uvnitř připravené trasy. Velkým lákadlem se staly jízdy po parku na našem e-tandemu. Ve dvou případech se dokonce osmělily i mentálně handicapované děti: jedno jelo takto na kole zcela poprvé a druhé to i přes veliký strach také zvládlo. Ke konci se u nás zastavily studentky Střední školy sociální péče a služeb Zábřeh, které měly za úkol zjistit co nejvíce informací zvolené organizace. Těšilo nás, že si vybraly právě nás a na oplátku dostaly vyčerpávající informace.

         Ve výsledku byl veletrh úspěšný, to dosvědčuje fakt, že hned několik lidí se zastaví v naší kanceláři a probere vše potřebné.

  

 

 


Obrázky