Tradiční smažení vaječiny

Publikováno 16.05.2024 08:53 Odbočka Třinec


Obrázek

Za místo tradičního smažení vaječiny byla letos zvolená Restaurace U Maryny v obci Bocanovice. Krásné počasí, a dobrá dostupnost veřejnou dopravou (většina z nás využila služeb Českých drah) slibovali krásný zážitek.

Na úvod setkání vystoupili vedoucí kontaktního centra Marie Miziová a Vít Bulawa, předseda odbočky SONS Třinec, kteří všechny zde přítomné přivítali, seznámili s programem a popřáli hezkou zábavu. Po přivítání se rozproudilo přátelské povídání mezi jednotlivými členy. Přišel čas oběda, ke kterému nám byly servírovány halušky se zelím a uzeným masem. Po dobrém a vydatném obědě přišel čas na našeho vzácného hosta, a tím byla Paní Renáta Horáková ze Sdružení obrany spotřebitelů. Ta nás seznámila s různými podvodnými obchodními praktikami tzv. " šmejdů ", se kterými se můžeme setkat a jak se například zachovat, když obdržíme podvodnou SMS nebo nevyžádaný e-mail, či telefonát... Také ochotně zodpověděla všechny dotazy našich členů.

Dalším oblíbeným bodem programu byl bowling. Účastníci, kteří se klání bowlingu zúčastnili, si jej náležitě užili.

Odpoledne postoupilo a přišel čas na zlatý hřeb dnešního programu. Tím nebylo nic jiného než vaječina s chlebem. Všem nám moc chutnala. Po konzumaci vaječiny se opět rozproudila příjemná konverzace. Nechybělo ani vyprávění vtipů a veselých historek.

 V podvečer jsme se začali všichni pozvolna rozjíždět do svých domovů.

Velké poděkování patří kolektivu restaurace "U Maryny", jež se o nás a naše chuťové buňky po celý den vzorně starali. Určitě se k nim budeme rádi vracet.

Poděkovaní patří také všem, kteří letošní smažení vaječiny organizačně zajistili.

Napsal Vít Bulawa – předseda OO Třinec


Obrázky