Událo se - Březnové tvoření i Vaříme zdravě, chutně a levně
Březnové tvoření

Na tomto tvořivém setkání jsme se opět věnovali drhání. Pracovali jsme nejen s přízí, ale také s drátky. Z drátků jsme vytvořili obrys vajíčka a na drátek jsme pak vázali uzlíky. Vytvořili jsme tak barevná velikonoční vajíčka k zavěšení.
Vaříme zdravě, chutně a levně
Bulgur je v české kuchyni stále ještě velmi opomíjená a neznámá potravina. Nejprve sem účastníky seznámila s jeho benefity pro naše zdraví a možnostmi využití v kuchyni. Poté jsme společně připravili dušenou zeleninu v jemně pikantní omáčce s bulgurem. Hmat a jemnou motoriku jsme si procvičili při čištění a krájení zeleniny a hlívy ústřičné do omáčky, čich a chuť jsme potrénovali při dochucování oregánem, kurkumou a dalším voňavým kořením.
A samozřejmě jsme vše společně také snědli. :)