V Liberci proběhlo MČR vodících psů a naše kolegyně byla u toho

Publikováno 04.07.2024 10:56 Odbočka Šumperk


 

V Liberci proběhlo MČR vodicích psů -  Memoriál Simony Karlovcové

         Úžasnou atmosféru zažila v neděli 9. června 2024 naše kolegyně Libuška Skálová na MČR vodicích psů - Memoriál Simony Karlovcové v Liberci pořádanou již po 8. varnsdorfským spolkem Život jde dál vedeným nevidomým Romanem Vaňke a ve spolupráci s libereckou odbočkou SONS, TyfloCentrem Liberec o.p.s., Tyfloservisem Liberec.

         O titul mistra se přijelo ucházet 16 dvojic ze všech koutů republiky. S číslem 14 se na startu objevila Libuška se Simbou a po zdařilém výkonu si odvezla krásnou bramborovou medaili a spoustu psích dobrot.

         Na soutěži se hodnotila spolupráce vodicího psa a nevidomého na předem vytyčené, pro dvojici do poslední chvíle neznámé, trase v ulicích města za běžného provozu. Po trase následovala část věnovaná poslušnosti psa. Po celou dobu soutěže s dvojicemi chodil navigátor a rozhodčí, který bodoval správnost provedených úkonů. Závody probíhaly po celý den a v odpoledních hodinách soutěžící netrpělivě čekali na vyhlášení výsledků. Bronzovou medaili si odvezla Martina Pompová s fenkou Bellou, druhé místo obsadil Stanislav Poloprudský a Hoppi a titul mistra si odnesl Miroslav Kaiser a Kuky.

         Soutěžení bylo doplněno velmi pestrým doprovodným programem. Účastníci soutěže i diváci si mohli poslechnout nádherná hudební vystoupení v podání skupiny RachotBand z libereckého Jedličkova ústavu, populárního zpěváka Radka Žaluda, finalistku soutěže Hlas Česko Slovenska Blanku Janečkovou a Vláďu Málka. Milovníky psů čekaly ukázky Dogdancingu, canisterapie s basetkou Ditou, ukázka práce policejních psů a caniscrossu.

         Je skvělé, že akce tohoto typu probíhají a majitelé vodících psů mohou poměřovat své dovednosti a přitom získat nové zkušenosti, zážitky i nové přátele.