Výstava slabozraké výtvarnice Markéty Evjákové ve Šternberku

Publikováno 17.10.2024 15:57 Odbočka Olomouc


Obrázek

Jméno Markéta Evjáková je jistě spoustě z vás známé stejně jako její veselá tvorba barev a nevšedních motivů. Po Olomouci, Uničově a Litovli jsme výstavu této talentované výtvarnice a grafičky uspořádali také ve Šternberku, konkrétně v prostorách galerie Informačního centra Šternberk, kde byla k vidění do 31. 10. 2024.

Vernisáž k zahájení výstavy proběhla v úterý 8. října v 18:00. V úvodu se slova ujala pracovnice TIC Šternberk, která přítomné přivítala a představila hosty, následovala hudební vsuvka v podání dětí ze Základní umělecké školy Šternberk a poté přišlo na řadu představení SONS a festivalu DUN a samozřejmě také rozhovor s hlavní aktérkou akce Markétou Evjákovou. V průběhu povídání měli posluchači možnost dozvědět se jak technikou autorka tvoří, kde sbírá inspiraci a jaké jsou nejčastější motivy jejich obrazů. Všechny vystavené obrazy byly také prodejní. Zájemci si mohli rovněž koupit magnetku, pohlednici či vánoční přání.

Touto cestou bychom rádi poděkovali Základní umělecké škole Šternberk za milé zpříjemnění vernisáže a paní Kristýně Obšilové z Informačního centra za výbornou spolupráci.

 

                                                                                              Klára Hájková


Obrázky