Wellness rekondiční pobyt Lázně Leopoldov

Publikováno 09.07.2024 14:47 Odbočka Zlín


Obrázek

Ubytováni jsme byli stejně jako v loni v Loveckém zámečku a v rámci pobytu jsme absolvovali 4 procedury (2x sirnou koupel, 1x masáž s obkladem a pobyt v solné jeksyni). Někteří z účastníků si procedury také dokupovali. Každý den také probíhaly před snídaní krátké ranní rozcvičky.

Po příjezdu proběhlo seznámení s prostředím – hotel, snídaňový salonek, restaurace, venkovní posezení, budova ve které budou probíhat lázeňské procedury, A také seznámení s okolím hotelu (vycházková trasa kolem jezírka, trasa na zastávku autobusu atd.). Během odpoledne a večer si také lidé mohli zatančit na venkovním parketu za zvuků živé hudby.

V pondělí jsme se dopoledne vypravili do Starého města u UH do KovoZoo, kde jsme měli možnost si hapticky prohlédnout každý exponát (a že jich tam je!). Po společném obědě nás čekala vycházka do městysu Buchlovice.

V úterý nám již začaly procedury a dopoledne nás přijela s novinkami v pomůckách pro osoby se zrakovým postižením navštívit paní Jindřiška Dvorská z Tyflopomůcek.

Ve středu probíhaly další procedury a také byla na programu přednáška a následná diskuze o IT technologiích pro osoby se zrakovým postižením s našimi lektory IT.Večer proběhl country koncert v restauraci.

Ve čtvrtek jsme procvičovali jemnou motoriku, představivost a kreativitu při tradičním tvoření - vyrobili jsme si obrázky z barevných knoflíků za pomoci siluet.

V pátek dopoledne jsme připravili besedau s lesníkem o buchlovském kraji, jeho fauně, flóře a historii. Po obědě násůedoval výlet autobusem do Buchlovic, kde jsme navštívili zámeckou zahradu a čokoládovnu. Večer nás čekala country živá hudba a tanec.

V sobotu jsme procvičovali paměť formou vědomostního kvízu a také proběhlo závěrečné  zhodnocení pobytu.

Během celého pobytu si naši účastníci procvičovali PO v neznámém prostředí, cestování linkovým autobusem, stolování v restauraci apod. Také si zlepšenili svou fyzickou i duševní kondici, procvičili jemnou motoriku a koordinaci a paměť. 

Děkujeme všem účastníkům a těšíme se na některé z vás na našem druhém rekondičním pobytu v Brumově-Bylnici!


Obrázky

Naše skupina při vstupu do Kovozoo Naše skupina při vstupu do Kovozoo
Haptická prohlídka kovové sochy losa Haptická prohlídka kovové sochy losa
Haptická prohlídka kovové sochy velblouda Haptická prohlídka kovové sochy velblouda
Haptická prohlídka kovové sochy labutě Haptická prohlídka kovové sochy labutě
Haptická prohlídka kovové sochy žraloka a chobotnice Haptická prohlídka kovové sochy žraloka a chobotnice
Pomůcky z Tyflopomůcek Pomůcky z Tyflopomůcek
Beseda s IT lektory Beseda s IT lektory
Beseda s IT lektory Beseda s IT lektory
Tvoření z knoflíků Tvoření z knoflíků
Tvoření z knoflíků Tvoření z knoflíků
Tvoření z knoflíků Tvoření z knoflíků
Hotové výtvory z knoflíků Hotové výtvory z knoflíků
Na besedě u lesníka Na besedě u lesníka
Tanečníci na parketu Tanečníci na parketu