Zájezd Třebíč - památky UNESCO - 11. 6.

Publikováno 12.06.2024 13:54 Odbočka Blansko


Obrázek


11.6. jednodenní zájezd Třebíč - památky UNESCO
V letošním roce jsme si naplánovali jednodenní zájezd do Třebíče shlédnout Židovské město, PŘEDNÍ a ZADNÍ SYNAGOGU a městské náměstí, které je po rekonstrukci.
Ráno autobus na trati Boskovice - Blansko posbíral všech 36 účastníků a za hezkého počasí jsme dojeli do Třebíče k infocentru, kde průvodkyně nás rozdělili do 2 skupin a začala prohlídky Zadní synagogy, židovského města a Přední synagogy. Obě průvodkyně zasvěceně hovořily o historii židovského města a jejich významných obyvatelích. Celá čtvrť je památkou UNESCO jako jediná židovská památka mimo stát Izrael.
Čas rychle uběhl a po skončení prohlídky jsme se odebrali na společný oběd. Měli jsme naplánováno odjet v 15 Hodin a tak ještě zůstalo dost času na prohlídku rekonstruovaného náměstí, které je upravené, čisté a s množstvím laviček slouží jako odpočinková zona.
Ve stanovený čas jsme vyrazili na zpáteční cestu, kde byla ještě jedna zastávka
v Zahradnictví Studenec, které se specializuje zejména na pěstování okrasných stromů a keřů. Kolem 18 hodin jsme přijeli do Blanska a po trase Blansko - Boskovice zase účastníci vystupovali ve svých obcích.
Vzhledem ke krásnému počasí se všichni shodli na tom, že se jim zájezd líbil a již se dělají plány kam pojedeme příště


Obrázky