Dotyková ZOO Olomouc

Publikováno 18.06.2024 10:03 Odbočka Prostějov


Obrázek
Dne: 26.06.2024 07:30
Kde:

Ve středu 26.6. Vás srdečně zveme na celodenní výlet do Olomouce - Dotyková zoo

Kromě exkurze po zoologické zahradě nás čeká komentovaná prohlídka „Dotyková zoo“, možnost osahat si různé zvířecí srsti, lebky, parohy, rohy či ptačí vejce. Zapojíme hmat, jakožto další ze smyslů podporujících vnímání okolního světa a paměť, což je v zoo záležitostí spíše výjimečnou. Olomoucká zahrada nabízí sbírku exponátů, která umožní zjistit, jaký je na omak kabát některých zvířat, jak píchá dikobraz, čí vaječná skořápka je nejpevnější nebo čí lebka je tvrdší. Program je s průvodcem, který doplní tento zážitek výkladem.

ZOO je umístěná v krásných lesích a chová na 1600 kusů zvířat v 400 druzích. Nabízí možnost prohlídky mnoha vzácných druhů zvířat v šesti, pavilonech, mořská akvária, průchozí výběh makaků, jízdu safarivláčkem nebo 32 metrů vysokou vyhlídkovou věž, u které je občerstvení a kde si můžeme odpočinout.

Sraz u hlavního nádraží v Prostějově v 7:30 (odjez v 8:01 do Olomouce vlakem, dále přestup na autobus do ZOO).

Cena: 150 Kč/člen, 200 Kč/nečlen (zahrnuje vstupné do ZOO a komentovaný speciální program, dopravu MHD a další případné výdaje si hradí každý sám). Zájemci, prosím, nahlaste svou účast co nejdříve na tel.: 770 101 434, e-mailem (silna@sons.cz) nebo přes formulář:

https://forms.office.com/r/LwWm3zE46C

Přihlášení je nezávazné, je možné se kdykoli odhlásit. Držitelé karty ZTP/P musí mít svého průvodce. Při včasném přihlášení se Vám ho pokusíme zajistit