Kávový dýchánek aneb bábovkobraní

Publikováno 03.06.2024 10:31 Odbočka Šumperk


Obrázek

KÁVOVÝ DÝCHÁNEK ANEB BÁBOVKOBRANÍ 

 

 

 

          Ve čtvrtek 23. května odpoledne se za hojné účasti cca 350 diváků na dvorku Městské knihovny Šumperk uskutečnilo tradiční kulturní setkání SONS Šumperk ve spolupráci s Městskou knihovnou T.G.Masaryka: kávový dýchánek se soutěží o nejlepší bábovku.

Program byl tradičně nabitý: vystoupili zde uživatelé Centra sociálních služeb Pomněnka, o.p.s. Šumperk, žáci ZUŠ Šumperk se svými učiteli, folklorní pěvecký sbor Andante, Old Time Jazzband a další. Novinkou bylo hezké divadelní představení – Krakonošova pohádka. Vzácným hostem byl šumperský starosta a senátor pan Mgr. Miroslav Adámek.

Za naši organizaci jsme měli klasické stanoviště s výstavou výrobků našich uživatelů a hmatnými hrami. Do soutěže jsme se tentokrát zapojili dvěma bábovkami, a to punčovou a „okatou“. Akce byla díky příjemné atmosféře vskutku vydařená, i když kvůli velké konkurenci 19ti bábovek jsme se bohužel letos na vítězných pozicích neumístili. Vítězem se nakonec stala jablečná bábovka s mandlemi paní Kubelkové. Poté jsme se na všechny výborné bábovky pustili a pochutnali si.


Obrázky