Ohlédnutí za uplynulými akcemi v průběhu května a června

Publikováno 08.07.2024 12:31 Odbočka Olomouc


Obrázek
V měsíci květnu a červnu měli naši uživatelé možnost zažít i „ochutnat“ trochu ode všeho v podobě různorodých aktivit, které pracovnice naší odbočky přichystaly a naplánovaly.
Začali jsme exkurzí do místního Hanáckého pivovaru, kde se krom poznání procesu výroby piva také degustovalo, v dalším týdnu jsme navštívili ornitologickou stanici v Přerově a tam jsme viděli i slyšeli mnoho druhů ptactva a dozvěděli se ornitologické zajímavosti. Jeden z klubů setkávání byl zasvěcen sportu, zahráli jsme si minigolf a ani jsme nemuseli složitě hledat tradiční golfové hřiště. Milovníci historie si mohli přijít na své při komentované prohlídce Klášterního Hradiska, bývalého sídla premonstrátského řádu, přičemž mohli vidět prostory veřejnosti běžně nedostupné. Poslední květnový týden patřil herci Moravského divadla, Pavlu Hekelovi, který nás poctil svou návštěvou v klubovně a povyprávěl o sobě a svém profesním životě. Již delší dobu byl avizovaný autobusový zájezd na zámek v Moravské Třebové jakožto zlatý hřeb. Výlet pořádala oblastní odbočka SONS Přerov s tím, že někteří naši uživatelé dostali možnost zúčastnit se.
Tyto jednorázové akce doplňovaly pravidelně probíhající aktivity, jako je bowling, trénování paměti, klub kutilů a nesměla chybět také salsa. Nezapomněli jsme ani na uživatele v Uničově a Šternberku a uspořádali pro ně tradiční aktivizační setkání, kde se dozvěděli novinky z odbočky i ze sociálněprávní oblasti. Koncem června jsme pak společně vyrazili obdivovat krásy Botanické zahrady Rozária a užili jsme si setkání k příležitosti vítání prázdnin. 
V průběhu léta jsou veškeré pravidelné aktivity přerušeny, uskuteční se však několik zajímavých výletů, na které jste srdečně zváni. Jejich plán najdete v letním vydání Olomouckého informátoru. Se všemi příznivci tvoření, trénování paměti, salsy a bowlingu se budeme těšit na setkání v září.
Pracovnici odbočky

Obrázky