POZVÁNKA NA ODPOLEDNE "VE TMĚ" NA FESTIVALU "BLACKSPHERE"

Publikováno 30.04.2024 19:48 Odbočka Jeseník


Přijměte pozvání na festival „BLACKSPHERE“ v Javorníku, který se bude konat v týdnu od 17. do 23. 6. 2024. Kompletní program si můžete pročíst rozkliknutím stránek festivalu na https://blacksphere.one/cs  Součástí festivalu jsou workshopy, výstavy, divadelní a filmová představení pro celou rodinu – např. Kyanotypie (železitý tisk), modrotisk, akvahlinky, alchymie přírodního tisku, animátorské studio, tvorba květinových čelenek do vlasů, apod. Většina aktivit proběhne v kulturním domě v Javorníku na Nádražní ulici č. p. 160.

Páteční odpoledne 21. 6. se ponese ve znamení tmy a pochopení.

15 – 16 h. „loutkové divadlo ve tmě“ – divadelní představení (nejen) pro nevidomé diváky „Jak slon dostal chobot“. Představení je připraveno tak, aby si jej užili všichni, bez ohledu na věk a zrakové možnosti. Jde o pohádkový příběh na motivy R. Kiplinga o malém zvědavém slůněti a vypráví o tom, jak sloni k chobotu přišli. Vstupné dospělý 150,- Kč, ZTP 100,- Kč, dítě 90,- Kč.

16 – 18 h. aktivity bez kontroly zraku připraveny jesenickou odbočkou SONS (vstup volný)

16.30 – 17.30 h. Jak vnímají divadelní představení nevidomí diváci? Jak se připravují divadelní představení pro nevidomé? Tímto tématem nás provede Lucie Homolová na  besedě „O divadle jinak“. Přiblíží nám, jak je možné zpřístupnit divadlo nevidomým prostřednictvím dotykové prohlídky scény, kostýmů i herců a audiopopisu dění na jevišti.

18 – 19 h. koncert filmové hudby nevidomého klavíristy Petra Bazaly, který diváci prožijí ve tmě. Vstupné dospělý 250,- Kč, ZTP 200,- Kč, dítě 90,- Kč.