Před malováním aneb hurá do přírody

Publikováno 07.08.2024 10:00 Odbočka Příbram


Hurá do přírody

V srpnu jsme si v Příbrami naplánovali pár změn. Počítalo se s omezením provozu. Jako každý rok je léto, co se aktivit týče trochu volnější. Ideální čas na změny. Tou zásadní bylo letos malování, po němž zdi už volaly. A teď jsme zvědavé, jestli nás plíseň – pravidelná zimní návštěvnice opět potěší svou přízní.

Před malováním byla naše odbočka přeplněná nejrůznějšími věcmi, z nichž o většině jsme ani nevěděli. Množství skříní skrývalo poklady, ale i zbytečnosti. Protřídili jsme je a hned bylo více místa. Díky jakési inventuře jsme naplánovali i nějaké budoucí tvoření. Objevily se korálky, vánoční dekorace, modelíny a všestranně využitelné drobnosti.

Zbavili jsme se jedné divné skříně a jedné hnusné skříně, několika šanonů, desek, hromady zvláštních věcí.

Klasická hláška při třídění byla: „co si myslíš o téhle věci?“ Pak ukázka a rychlé rozhodnutí, většinou do pytle s odpadem.

Objevil se kusanec tapety s motivem lesa, jímž máme vytapetovaný větší kus zdi, a tak se les trochu rozšíří, až ho nalepíme.

Až z Uherského Hradiště jsme získali běhací pás a rotoped. Věříme, že díky nim na sobě budeme pracovat. Umístili jsme je do koutku s tapetou lesa, takže vidící cvičenci si můžou představit běh po lesní cestě, nevidící s tím určitě také nebudou mít problém. Na odbočce máme také difuzér, který může dodat i lesní vůni. I za okny nám rostou stromy, takže my vlastně přírodu ani moc simulovat nemusíme.

Už zbývá jen pár maličkostí a pak může přijít chladnější počasí. Nastane čas na setkání v novém. Věříme, že budou všichni spokojeni.

Tak hurá do přírody!


Obrázky