Rekondiční pobyt v Rožnově pod Radhoštěm 9. - 14. 6.

Publikováno 17.06.2024 10:33 Odbočka Olomouc


Obrázek

Rekondiční pobyt v Rožnově pod Radhoštěm 9. – 14. 6.

V letošním roce se stala cílem rekondičního pobytu olomoucké odbočky malebná valašská příroda v Rožnově pod Radhoštěm a jeho okolí. V místech, kde na počátku 20. století byly uznávané klimatické lázně se nachází Valašské muzeum v přírodě obklopené krásnými parky. Naše ubytování, stravování (bufetová polopenze), volný přístup do bazénu v nově zrekonstruovaném hotelu Ibis Styles Relax, nebylo daleko od řeky Bečvy a bývalé lázeňské promenády v parku.
K dispozici jsme měli i prostory ke společnému setkávání a absolvování rekondičních programů.

První den po příjezdu do Rožnova a ubytování  nás vedoucí pobytu seznámily s prostory hotelu a jeho okolím, večer jsme byli podrobně seznámeni s programem na každý další den.

Hned druhý den jsme absolvovali návštěvu Valašského muzea v přírodě s velmi poutavou komentovanou prohlídkou Dřevěného městečka.  V průběhu pobytu nás čekalo trénování paměti a jemné motoriky, cvičení v bazénu, relaxační vířivá koupel, pěší výlet na Jurkovičovu rozhlednu, celodenní výlet na Pustevny, přednáška z oblasti sociálně-právního poradenství + prezentace vybraných kompenzačních pomůcek z projektu IROP, nácvik prvků prostorové orientace a samostatného pohybu i technik doprovodu nevidomých.

Ale také společný program s odbočkou SONS Vsetín, kdy jsme zažili týmovou soutěž a příjemné hudební překvapení v podobě skupiny VojoDeyl, které nabádalo přítomné k tanci i zpěvu. Krásné a voňavé chvíle jsme strávili předposlední den ve výrobně svíček firmy UNIPAR.

Obavy z deštivého počasí zcela nahradila a potlačila přátelská atmosféra, která byla cítit mezi všemi účastníky pobytu. Příjemná vzájemná spolupráce, důvěra, ochota pomoci, podpora, sdílení, radost ze společně strávených chvil vyvrcholila posledním rozlučkovým večerem.

Poděkování Klárce Hájkové a Zuzce Kundelové, vedoucím pobytu, za jejich obětavou péči a práci navíc, které si velmi vážíme, bylo vlastně i tak trochu výzvou k příštím setkáváním a pobytům, na něž se už teď těšíme.

Marie Kebrdlová


Obrázky