Seznamovali jsme se se zelenými a barevnými biopotravinami

Publikováno 03.04.2023 13:20 Odbočka Šumperk


Obrázek

SEZNAMOVALI JSME SE SE ZELENÝMI A BAREVNÝMI BIOPOTRAVINAMI

 

 

O prospěšnosti zelených potravin na lidský organismus nám na konci února přišli do křesla pro hosta povídat paní Bulguri a paní Vaňková, které mají s těmito potravinami dlouholetou zkušenost a stále je zařazují do svého každodenního jídelníčku. Zelených potravin existuje celá řada, přednáška však byla věnována zejména mladému ječmenu a sladkovodní řase chlorele od české značky Green Ways. Jako bonus nám představily také barevné potraviny v podobě sáčků obsahujících sušenou šťávu z brusinek, borůvek, červené řepy a mrkve.

Všichni jsme zaujatě naslouchali výčtu blahodárných účinků, kterými zmíněné biopotraviny disponují a někteří ze zúčastněných přispívali osobními zkušenostmi a názory. Povídali jsme si o tom, čím zelené potraviny člověku prospívají a co z nich dělá skvělého kandidáta na zařazení do našeho života. V prvé řadě to jsou silné detoxikační účinky, obsah důležitých minerálů, chlorofylu a dalších látek, které jsou v dnešní stravě málo obsažené nebo v ní úplně chybí. Důležité je i to, že se jedná o čistě přírodní produkty bez konzervantů, barviv, emulgátorů apod.

Besedu nám zpestřila naše členka Eliška, která připravila ochutnávku v podobě čokoládových srdíček, kokosových kuliček a barevných pomazánek.

 

 


Obrázky