TAK TROCHU TAJEMNÁ NÁVŠTĚVA…

Publikováno 04.05.2017 12:46 Odbočka Havlíčkův Brod


Obrázek

 

   Na návštěvu jsme se vypravili v pondělí 6. března po skončení jednání oblastní rady. Do nevelkého krámku se nás nahrnulo patnáct a Eliška honem honem chtěla shánět další židle. Po srdečném přivítání jsme se všichni rychle zbavili počátečního mírného ostychu.

   O Elišce Beránkové jsme se již něco dozvěděli v rozhovoru, který poskytla našemu časopisu, ale stejně bylo nač se ptát a dívat.

   Ochotně odpovídala na otázky ohledně vykládání karet, které pomáhá zájemcům lépe se orientovat v jejich minulosti, přítomnosti i budoucnosti. Vyprávěla nám o svém velkém koníčku a zároveň povolání - fotografování (jen s focením nevěst to prý občas není jednoduché..).

  Poté jsme přešli na téma, které nás také hodně zajímá, a ve kterém je naše hostitelka „jako doma“ - kameny. Pěkně jedno po druhém zaznívala jména minerálů, informace o jejich vlstnostech a působení na člověka, proti kterým neduhům a jak je používat, aby prospívaly našemu tělu i duchu. Kupodivu i mužská část naší „sestavy“ jevila živý zájem o léčivé působení kamenů a zjevně příznivě na ně působila i hostitelka sama.

   Zopakovali jsme si, že na oči jsou nejlepší prehnit a smaragd, zelená barva obecně.

Základní trojice kamenů - ametyst, křišťál a růženín - vám dodá potřebné zklidnění, pohodu, pozitivní náboj a v potřebné chvíli povzbudí. Hematit čistí krev, dodává energii a sebejistotu, citrín rozjasňuje. Průsvitné čiré kameny se hodí k přípravě tzv. kamenné vody k pití. Do mírně zahřátého oleje vložené tygří oko zesílí účinek při masáži bolavých částí našeho těla…

… a další a další názvy, návody, otázky a odpovědi, co a jak dělat, případně nedělat, co prospívá, co může uškodit. Prohlíželi jsme, osahávali, někteří vybírali a nakupovali. Kdo chtěl, mohl se domluvit na osobní konzultaci nebo objednat na některou z mnoha přednášek a kurzů, které Eliška ve svém Magickém krámku pořádá. Témat je mnoho-  jak chápat esoteriku, o minerálech, o zlepšování sebevědomí, o komunikaci a mezilidských vztazích a další.

   Poděkovali jsme za milé přijetí a ochotu, rozloučili se a v dobré náladě opustili tak trochu tajemnou a zároveň nesmírně pozitivní atmosféru Magického krámku.