V Šumperku vystavovala Mgr. Jaroslava Bendová

Publikováno 03.06.2024 10:26 Odbočka Šumperk


Obrázek

V ŠUMPERKU VYSTAVOVALA MGR. JAROSLAVA BENDOVÁ

 

 

          Na dalekou cestu z Chomutova se první květnový pátek vydala paní Jaroslava Bendová, aby za své přítomnosti mohla slavnostně zahájit vlastní výstavu v šumperském Infocentru. Moc nás těší, že paní Jaroslava naše pozvání do Šumperka přijala a mohli jsme nahlédnout do tajů tvoření technikou enkaustika. Některá díla ukazovala konkrétní motivy, jiná dávala prostor naší fantazii. Málo kdo by poznal, že se jedná o tvorbu člověka, který ztrácí zrak.

          I navzdory zrakovému handicapu paní Jaroslava tvoří s chutí a láskou a my jsme moc rádi, že jsme její práci mohli v Šumperku do 28. května obdivovat.

          O navození příjemné a uvolněné atmosféry vernisáže se postaral pan Tomáš  Wurst, který akci podkreslil jemnými a pomalými tóny klarinetu. Drobné občerstvení zajistila naše odbočka a celkové zázemí nám zajistilo šumperské Infocentrum.

          Vernisáž naplánovala a zrealizovala naše odbočka u příležitosti jubilejního 30. výročí festivalu Dny umění nevidomých za podpory Olomouckého kraje a Města Šumperk.

          Výstavu jsme ukončili v sobotu 25. května 2024. Paní Jaroslava Bendová si pro obrazy přijela osobně a přivezla s sebou překvapení pro naši kolegyni Libušku Skálovou. Tím překvapením byl hmatný obraz v dřevěném rámu znázorňující sousoší dvou dětí s deštníkem na šumperské pěší zóně. Paní Bendová si s vytvořením dala spoustu práce a naší kolegyni tím udělala velkou radost.

          Máme radost, že se nám stále daří akce ke zviditelnění zrakově postižených umělců realizovat a že máme tak skvělé podporovatele a příznivce. 

 


Obrázky