Vsetínští členové se rádi setkávají

Publikováno 07.05.2024 14:09 Odbočka Vsetín


Obrázek

Vsetínští členové se rádi setkávají

 

 

V sobotu dne 27. dubna 2024 se sešli členové Vsetínské odbočky v Restauraci Náhon, kde zhodnotili aktivity za uplynulý rok, a dozvěděli se spoustu nových informací a plány na letošní rok.

Před úvodem bylo příchozím nabídnuto občerstvení, mohli si koupit losy do soutěže o ceny, zapisovali se na aktivity a předávali si své poznatky.

 

Předsedkyně Ludmila Pavelková, která celodenní jednání řídila, nejprve uvítala členy a hosty, dále je seznámila s připraveným  programem a organizačními záležitostmi.

Se svou zdravicí vystoupil Jiří Čunek. Pan starosta MÚ Vsetín si po přivítání poslechl zprávu o činnosti naší organizace za rok 23 s pozitivní reakcí, přislíbil pomoc při odstraňování bariér pro zrakově postižené v rámci velké rekonstrukce vlakového, i poté, autobusového nádraží. Následně vyslovil přání pokračovat ve stávající velmi dobré spolupráci s námi ve vztahu k městu a na závěr popřál všem přítomným hlavně zdraví.

Dále probíhaly volby pracovních komisí, seznámení se statistikou členské základny, zprávy o hospodaření za uplynulý rok, rozpočtu a plánu činnosti na stávající rok.

Další body se nesly v duchu seznámení s odstraňováním bariér a novinkami o různých rekonstrukcích v regionálních městech, novinkami z prodejen Tyflopomůcek.

Na tento bod navázal Ing. František Brašna, který povídal o bariérách a popsal novou VPN, ukázal štítky na toalety a další prvky pro osoby se zrakovým postižením. Po družné diskuzi se rozloučil a prošel si nové vlakové nádraží ve Vsetíně. 

Přítomní byli seznámeni s novinkami:

  • v oblasti legislativy
  • v aplikacích zdravotní pojišťovny
  • se změnami na masérském pracovišti
  • možností využití projektu Zelená úsporám
  • v oblasti bílých holí
  • a další

V diskuzi probíhaly náměty na činnost odbočky, jak si obstarat euroklíč a další podněty.

Před obědem bylo jednohlasně schváleno navržené usnesení. Po společném obědě proběhla vzpomínka z historie vsetínské odbočky, jejich zakládajících členů, padesátileté členství pana Jana Lukáše a Jarmily Drahoňovské, i patnáctileté působení stále aktivní předsedkyně Ludmily Pavelkové v této funkci.

V další odpolední části probíhala soutěž o ceny a volná zábava při harmonikách našich dobrovolnic, které hrály k tanci a poslechu.

 


Obrázky