We’re with U: Pomozme společně zrakově postiženým Ukrajincům

Publikováno 14.04.2022 10:11 Šnyrych Jan


Obrázek

V sobotu 16. dubna ve 20:00 Středoevropského letního času se napříč internetem rozezní benefiční virtuální online koncert nevidomých a slabozrakých umělců. Více než 100 muzikantů se zrakovým postižením spojilo své síly, aby touto akcí získali finanční podporu pro zrakově postižené, kteří byli zasaženi válkou na Ukrajině. Jsme potěšeni, že na této bohulibé události se bude hudebně podílet i náš Vokál klub.

Jak koncert poslouchat

V sobotu ve 20:00 doporučujeme spustit si internetové rádio Mushroom FM, které lze nalézt v mnoha aplikacích pro internetová rádia, případně můžete poslech zahájit téměř kdekoli otevřením příslušného mediálního souboru Mushroom FM. Koncert bude ale celkově vysílat přibližně 15 dalších internetových rádií, z nichž mnohé se zaměřují na komunitu zrakově postižených.

Jak přispět na pomoc zrakově postiženým z Ukrajiny

Sbírku organizuje Světová unie nevidomých (WBU), která za tímto účelem založila Ukrainian Unity Fund. Technickou stránku online sbírky zajišťuje americká Národní federace nevidomých (NFB). Prostřednictvím jejich přístupného webového formuláře lze vcelku jednoduše přispět online platbou běžnou platební kartou.

Jsme s vámi, jsme s Ukrajinou

Výslovnost názvu koncertu „We’re with U“ lze chápat jako „Jsme s vámi“, písmeno U v psané podobě názvu, ale odkazuje na to, že jsme s Ukrajinou. Sejděme se tedy alespoň virtuálně u společného hudebního zážitku, a pokud je to možné, buďte s ukrajinskými zrakově postiženými nejen našimi myšlenkami, ale i účastí na finanční pomoci.

Podrobné informace o akci v angličtině najdete na stránce koncertu We’re with U.