Zdravotní procházky opět začnou

Publikováno 20.01.2022 10:06 Odbočka Tábor


Obrázek

V předchozím roce jsme uskutečnili několik zdravotních procházek. Procházeli jsme se kolem údolní nádrže Jordán, kde jsme uvedli zajímavosti o této vodní hladině, resp. o spodní výpusti, která byla vybudována od roku 2011 do 2014. Poté jsme pokračovali přes gymnázium, kde si účastníci mohli osahat sochu Jiřího Hrzána s krokem do neznáma. Dalším cílem byla Botanická zahrada, kde byla možnost přivonět si ke květům, které se staly posli léta. Vodu ze studánky Eleonora jsme si nabrali na našem dalším zastavení, v lesoparku Pintovka. Sice pršelo, ale užili jsme si krásy přírody, zurčící řeku a krásu a vůni zelených stromů kolem nás. Ani předměstí Klokoty a Pražské sídliště jsme nemohli opomenout. Nevidomé ženy si statečně vedly při zdolávání překážek. Poslední výšlap proběhl do Radimovic u Želče, kde se úzká skupinka občerstvila a její kroky vedly barevnou přírodou s výhledem na Tábor.

I letos chceme vyjít vstříc trénování vaší a naší kondičky. Prstem po táborské mapě bychom rádi objevovali nová a již známá místa.

Vždy by nás měla vést motivace k ujití několika kilometrů, tak skupinka chytne druhý dech a jde ji všechno lépe.

Zdravotní procházky opět začnou. Jste srdečně zváni k společnému objevování krás našeho města a přilehlých obcí. První je naplánovaná na 17. února 2022. Místo a čas ještě upřesníme. Prosíme zájemce, aby se hlásili v kanceláři OO SONS Tábor.