BÍLÁ PASTELKA 2024

Publikováno 15.10.2024 14:23 Odbočka Trutnov


Obrázek
Začíná: 14.10.2024
Končí: 16.10.2024
Kde:

Letošní 25.ročník Bílé pastelky se koná ve dnech 14.-16.10.2024 na území celé ČR. Pomozte koupí bílé pastelky získat finanční prostředky na projekty pro zrakově postžené.

 

Tisková zpráva veřejné sbírky Bílá pastelka 2024 

 

Bílá pastelka slaví 25 let své existence, a také letos se chystá do ulic. Podaří se překonat hranici loňského ročníku?

Letošní jubilejní 25. ročník sbírky Bílá pastelka proběhne ve dnech 14.-16. října po celé republice. Jako každý rok budou dobrovolníci brázdit ulice českých a moravských měst a za příspěvek do sbírky nabízet bílé pastelky. Cíl je jasný, pomáhat nevidomým a slabozrakým lidem.

 

Stejně jako v předchozích ročnících sbírky Bílá pastelka se v polovině října po celém Česku rozběhnou téměř tři tisícovky dobrovolnických dvojic se sbírkovými kasičkami, platebním QR kódem a s logem sbírky na tričku, a budou i tentokrát nabízet bílé pastelky, symbol podpory lidem se zrakovým postižením.

 

Příspěvky do sbírky pomáhají s realizací speciálních služeb pro nevidomé a slabozraké, poskytované v síti poboček rozmístěných po celé České republice. Každý, kdo za svůj příspěvek získá bílou pastelku, tak podpoří například nácvik chůze s bílou holí, výcvik vodicích psů pro nevidomé, výuku speciální práce s počítačem a zaměstnávání lidí se zrakovým postižením, ale i mnoho dalších prospěšných projektů a služeb.

Mediální kampaň 2024, Bílá pastelka - pomáhá vidět svět, také letos již potřetí promlouvá hlasem herce Michala Dlouhého, a na obrazovkách ji lidé uvidí začátkem října ve vysílání České televize. Slyšet ji pak mohou také z různých rozhlasových stanic nebo zahlédnout na veřejných obrazovkách. 

Pořadatelem sbírky je Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z.s., ve spolupráci s Tyfloservisem o.p.s.  a krajskými TyfloCentry.  

 

Kontakt: 

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z.s. 

Mgr. Veronika Pokorná, výkonná ředitelka

pokorna@sons.cz

www.sons.cz

www.bilapastelka.cz

www.facebook.com/bilapastelka

 

V Praze dne 10. 9. 2024